خبر از جهنم داری؟؟؟؟؟
?در جهنم چه می گذرد؟
?خداوند متعال در قرآن عذاب های جهنم را به چهار دسته تقسیم می کند :
?غل و زنجیرها (انکال )
?آتش سوزان جهنم (جحیم )
?غذاهاى خشن و گلوگیر و مرگبار
?و انواع مجازات هاى دردناک دیگر که به فکر انسان نمى گنجد (و عذابا الیما)
⛔️کسانی که در این دنیا بسیار به خود آزادی می دهند و حد و مرزی برای خود قائل نیستند و در شهواتشان می تازند و به پیش می روند️ در #جهنم با حقارت به غل و زنجیر کشیده می شوند و به جای آن همه رفاه که ناسپاسی کردند یک سره در رنج و سختی بسر می برند.
♦غذای جهنمیان
?قرآن می فرماید :
?همانا درخت #زقوم غذای گناهکاران است
“زقوم ” نام گیاهى تلخ و بد بو و بد طعم است که داراى برگ هاى کوچکى است شیره تلخى دارد که وقتى به بدن اصابت کند متورم مى شود.
?هنگامى که گیاه زقوم وارد شکم آنها مى شود، حالت حرارت فوق العاده اى ایجاد کرده ، و همچون آبى جوشان غلیان پیدا مى کند، و بجاى اینکه این غذا مایه قوت و قدرت گردد بدبختى و عذاب و درد و رنج مى آفریند.
?قرآن مى افزاید:
?همانند مس گداخته در شکم گنه کاران مى جوشد ؛ «کَالْمُهْلِ یَغْلِی فِی الْبُطُونِ» جوششى همچون آب سوزان ؛ «کَغَلْیِ الْحَمِیمِ»
به مأموران دوزخ خطاب مى شود: این کافر پر گناه را بگیرید، و به میان دوزخ پرتابش کنید؛
?اینها همانهایی هستند که در مقابل هیچ یک از فرامین خدا سر تعظیم فرو نیاوردند. اینها باید با حقارت و پستی به وسط جهنم انداخته شوند چرا که میانه آتش پرحرارت ترین قسمت آن است. واز هر سو شعله ای به سمت آنها زبانه میکشد.
?یکى دیگر از مجازات هاى دردناک آنها این است که :
به مأموران دوزخ دستور داده مى شود، که بر سر آنها از عذاب سوزان بریزید.به این ترتیب هم از درون مى سوزند و هم از بیرون تمام وجودشان را آتش فرا مى گیرد، و در وسط آتش نیز آب سوزان مثل باران بر آن ها مى ریزند.
♦عذاب های روانی
?بعد از این همه عذاب هاى دردناک جسمانى مجازات جانکاه روانى آنها شروع مى شود: به این مجرم گناهکار سرکش و بى ایمان گفته مى شود: بچش ، تو همان کسى هستى که به گمان خود از همه قدرتمندتر و محترمتر بودى ؛ تو بودى که بینوایان را در بند و زنجیر کشیده بودى ، و بر آنها ظلم و ستم روا میداشتى و…
?اکنون بچش نتیجه اعمالترا که در برابر چشمان تو مجسم شده است ، و همانگونه که جسم و جان مردم را سوزاندى اکنون درون و برونت در آتش قهر الهى و با آب سوزان مى سوزد.
?ناگفته پیداست که عذابهای معنوى آن هم در آن عالم وسیع و گسترده غالبا قابل توصیف نیست ، و لذا در آیات قرآن معمولا به صورت سربسته به آنها اشاره شده است .
?اما کیفرهاى روحى در شکل تحقیرها، سرزنش ها، تاسف و اندوه ها منعکس است که نمونه اى از آن را در آیات فوق خواندیم.
?به خداوند بزرگ پناه میبریم و با امید بر کرمش عاجزانه از او میخواهیم قلم عفو بر همه خطاهای ما بکشد و ما را از عذاب دردناک دوزخ رهایی بخشد.
?منبع تفسیر نمونه جلد 21